Bexco rubber logo rond.png

Bexco® Veiligheidstegel

 

Bexco® waterdoorlatende veiligheidstegels, bestaand uit hoogwaardig en UV bestendig rubbergranulaat, zijn geschikt voor de aanleg van veilige looppaden op industriële vlakke daken. Dakpaden leggen we aan om technische installaties op een veilige manier te bereiken in functie van onderhoud & reparaties, maar ook om rechtstreekse schade aan de bestaande dakbedekking te voorkomen. 


Bexco® veiligheidstegels worden onderling verbonden met speciale assemblagepinnen. Langs 2 zijden zijn ze voorzien van kleurvaste, gele markeringslijnen in EPDM rubbergranulaat die zowel dakpad als looplijnen extra accentueren. Tegels met hoekaanduiding van 90° zijn eveneens verkrijgbaar. De toplaag is 100% antislip en de granulaatstructuur garandeert een goede waterdoorlaatbaarheid. Onderaan is de tegel onderverdeeld in vierkante blokjes, zorgend voor een egale drukverdeling en vlotte evacuatie van (regen)water. Het lage gewicht van de tegels voldoet aan de veiligheidsnormen inzake maximaal toegestane dakbelasting. Bexco® veiligheidstegels zijn rechtstreeks en zonder extra verlijming op EPDM of roofing daken te  installeren. Op PVC daken raden we aan een extra textielvlies te plaatsen tussen de tegels en de dakbedekking (→ migratie weekmakers)

Foto's

Markeringstegel2
Markeringstegel2

press to zoom

press to zoom

press to zoom
Markeringstegel2
Markeringstegel2

press to zoom
1/5

Downloads

Terug naar menu

Specificaties

Kleuren: zwart + geel EPDM rubbergranulaat

Maattolerantie: breedte: 2% - dikte 5%

Brandklasse: Efl (EN-13501)

Waterdoorlaatbaarheid: 325 mm/u

Temperatuurbereik: -40°C / +80°C

Afmetingen: ​​1200 x 600 x 30 mm

 

Gewicht: 13,6 kg

Pin/gat verbinding:

De Bexco® tegel heeft een zogenaamde pin/gat verbinding. In de tegel zijn aan twee zijdes vier gaten aanwezig. In deze vier gaten worden vier kunststof pinnen geplaatst, waardoor de tegels onderling worden verbonden.

Voordelen

  • Beschermend

  • Vlugge installatie  

  • Duurzaam  

  • Rotbestendig  

  • Weerbestendig  

  • Antislip  

  • Drainerend

  • Isolerend